Paddenstoelen 2022

2022 is een merkwaardig jaar. Op 1 april hadden we nog sneeuw. Daarna werd het even heel warm, daarna nat en vervolgens werden we verrast met wekenlange droogte.

Dat heeft allemaal gevolgen voor de natuur. Zoals in mijn vorig post al genoemd was er in augustus problemen met de heide. De heide kwam deels vroeg, deels later in bloei en een deel verbrandde simpelweg in de brandende zon.

In augustus zouden ook de eerste paddenstoelen de grond uit moeten komen (overigens klopt dit natuurlijk niet want paddenstoelen zijn er het hele jaar door, maar in augustus staan veel soorten mooi boven de grond). Maar er kwam niets. Inmiddels is het begin oktober. Door de regenbuien van de afgelopen dagen, schieten inderdaad nu diverse paddenstoelen de grond uit. Struinen door het bos is dus echt een feestje.

Onderstaand een greep uit mijn ‘oogst’ tijdens 2 wandelingen in het afgelopen weekend. Kom ook genieten en zoek mee!

Comments are closed.