Hulshorster zandverstuiving

Het Hulshorsterzand is een bijzonder en extreem natuurgebied. Je treft er grote vlaktes met stuifzand in een bosrijke omgeving, waar je een schitterende bewegwijzerde wandeling kunt maken. Natuurmonumenten heeft door het verwijderen van eerder aangeplante bomen, het zand weer vrijheid gegeven om te stuiven. Ook wel ‘roken’ genoemd. En wist je dat er tussen dag en nacht wel veertig graden temperatuurverschil kan zijn? Op zonnige dagen kan het er erg warm worden, dus neem genoeg water mee en zorg voor goede schoenen. Dit plaatselijke klimaat leidt natuurlijk ook tot opmerkelijke dieren en planten. De mierenleeuw, nachtzwaluw, duinpieper, buntgras, korstmossen en paddenstoelen komen op maar weinig andere plekken in Nederland voor. De zandverstuiving is op loopafstand maar met de fiets kom je nog verder en kan je ook naar het achterliggende bos en de heidevelden. Ook het Beekhuizerzand is dan dichtbij dat meer richting Harderwijk ligt!
Comments are closed.